Saturday, October 22, 2011

Garlic Bread & Mushroom Soup

It's Saturday! sebenar lega apabila anak-anak selesai exam akhir tahun. Hari ini cuti memasak, sebab dah serbu rumah my mom in law tengahari tadi. Petang lak my hubby ada football match, so dia tak nak makan heavy.

My lite hi tea hari ini ialah :-


How to prepare my easy breezy Garlic Bread -

French Loaf disapu dengan butter/ marjerin dan kemudian sapu saje dengan bawang putih yang ditumbuk - Toast it!! and Done!!


Mushroom Soup

1 keping dada ayam
1500 ml air
500 ml susu segar(susu kotak)
1 ketul kiub ayam
1 tin kecil cendawan butang(dihiris kecil2)
garam
secubit ajinomoto
1 cawan tepung gandum

Cara membuatnya
  1. potong ayam kecil2. masukkan ayam dan air ke dalam periuk. rebus sehingga masak.
  2. masukkan susu dan kiub ayam. masak guna api yang perlahan. masukkan mushroom.
  3. masukkan bancuhan tepung dan kacau sehingga pekat. tambah perisa, garam dan ajinomoto.Siap utk dihidang

No comments:

Post a Comment