Wednesday, October 19, 2011

Home Baker



This is my packaging look like

Evelyn Orange Tea Loaf
My pleasure to share with others :) so happy baking!!!!

Bahan-Bahan :-
230 g Butter
1 1/2 cawan gula castor
2 biji oren - diambil juice dan parut kulitnya
4 biji telur (asingkan telur kuning)
2 cawan tepung naik sendiri
Secubit garam

Cara membuatnya :-
Pukul butter dan gula hingga kembang (until light and fluffy)
Tambahkan juice oren yang di perah tadi
Ayak tepung bersama garam, dan kemudian gaulkan bersama butter & gula yang sudah dipukul kembang tadi dan masukkan telur kuning satu persatu.
Dalam bekas lain pukul putih telur hingga kembang, kemudian perlahan gaulkan bersama dalam butter
Bakar dalam oven suhu 175c untuk 30 - 45 minit.
My Kek Batek
Terima kasih emak!! sayang emak, tak sia-sia emak ajar along buat kek batek ni 20 tahun yang lepas, cucu-cucu emak sangat sukakan nye.

My Chocolate Moist Cake
Percaya atau tidak ini adalah kek yang selalu ditempah oleh rakan-rakan @ saudara mara tidak kira masa. I should Thanks to my beloved cousin yang sudi berkongsi resepi.

Berat kek - 1.5kg for Rm45.00

My Cheese Cake
Dulu semasa masih berkerjaya, selalu makan cheese cake beli, tetapi semenjak menjadi Home maker ni minat datang, di tambah lagi apabila suami dan anak-anak amat suka. Dan kini bole jadi duit poket... Kek ini seberat 1kg dengan harga RM55.00



No comments:

Post a Comment